Sovetid

Her finder du produkter til barnets søvn. En god nats søvn, men også gode lure i løbet af dagen, er altafgørende for om din baby udvikles og trives som den skal.

Sovetid

Her finder du produkter til barnets søvn. En god nats søvn, men også gode lure i løbet af dagen, er altafgørende for om din baby udvikles og trives som den skal.

Det er altid skønt at putte sit barn i bløde og lækre materialer, og samtidig tænke på, at man har passet på miljøet i sine valg og det hjælper vi med.

Derfor har vi udvalgt de blødeste tæpper og de sødeste betræk til sengetøjet. Samtidig har vi tænkt på de små natlige uheld der kan være, og har fundet produkter til at gøre det nemt for dig og behageligt for baby med fx et åndbart underlag til sengen fra Disana, som både gør at madrassen ikke bliver våd, og at baby kan komme af med varmen.

Ud over at produkterne er lækre at bruge, så er de bæredygtige og økologiske. Desuden finder du GOTS certificerede produkter, som er din garanti for et helt gennemtænkt og helt økologisk produkt.

Puttetid er en af mange værdifulde stunder du kan have med dit barn. Hav gode putteritualer med din baby, og gør gerne det samme hver aften, så barnet kender rutinen. Børn er vanedyr, og en god trinvis putning kan babyer godt lide. Tag dig god tid, og benyt tiden til udvikling af barnets sprog med en godnathistorie og/eller sang.

Når baby skal falde til ro efter bad, ny ble, nattøj på og tandbørstning, så kan du også vise din baby, at det er nat ved at tale stille og have dæmpet lys. En rød pære i lampen ved natlige bleskift, gør at barnets system stadig tror det er nat.

 

Indretning af sengen

Du kan sagtens bruge en tremmeseng til din nyfødte baby. At indkredse soveområdet med en lift, babynest eller tyk sengerand vil gøre det mere trygt og overskueligt for din baby, at være i sengen. En sengerand beskytter også mod træk.

Det er ikke nødvendigt at have en hovedpude til dit nyfødte barn. Du kan dog med fordel bruge betrækket fra hovedpuden eller en stofble til at lægge barnets hoved på. Så hvis baby skulle gylpe lidt, så fanges det her og du behøver ikke skifte hele lagnet. De åndbare underlag fra Disana kan også anvendes her.

Pacipixy er den sødeste nusseklud og sutteholder. Babyer elsker at putte deres ansigt i noget blødt og der er Pacipixy perfekt, og samtidig kan den holde babys sut, så baby kan finde den igen. Du kan også trække en stofble igennen sutten og anvende den på samme måde.

Det er fint med lidt legetøj i sengen, en uro over eller en musik uro. Det kan dog være en fordel at vælge blødt legetøj, og noget der ikke larmer for meget, så baby ikke vækker sig selv, når den støder på det eller kommer til at ligge ubehageligt.

Husk at beskytte dit barn når det sover. Samsovning er hyggeligt, men bør aldrig ske med mindre babyer, som kan blive kvalt, hvis du ligger dig ovenpå barnet. Vil du samsove med den lille så læg barnet i en krybbe som sidder fast på siden af sengen eller en lift i sengen. En pude eller tæppe mellem jer beskytter ikke barnet tilstrækkeligt.

Billede: En nybagt mor sover sammen med sit nyfødte barn, som er 1 dag gammel. Nøje overvåget af far. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev her

Ved at tilmelde dig vores nyhedsbrev, så får du besked om nye varer, tilbud og inviteres til begivenheder lavet specielt til dig