Baby

Bæredygtig produktion og social ansvarlighed

OYOY arbejder henimod, at deres produktioner hele tiden bliver bedre og bedre til, at imødegå en fremtid, hvor en bæredygtig produktion bliver mere og mere vigtig. Stræben henimod hele tiden, at lave forbedringer og gøre det bedre er med til at definere måden, som OYOY teams arbejder på.

Alle anvendte materialer i produktionen er udvalgt, så de ikke skader mennesker og naturen. Produktionen af OYOYs produkter lever op til EU´s REACH krav, som omhandler netop dette.

OEKO-TEX standard 100

OYOY mini produkter og OYOY LIVING DESIGN lever desuden op til OEKO-TEX standard 100 kravene, som betyder at ingen kemikalier som er skadelige, eller mistænkes for at være det må anvendes i produktionen. Produkterne til babyer og tumlinger op til 36 måneder lever op til klasse 1, som er det allerstrengeste krav. Produkter i indretningskategorien lever op til klasse 4. Dette er fx tæpper til gulvet, polstrede stoffer og andet inden for indretning. Firmaet prøver hele tiden, at forbedre og inkludere mere under OEKO-TEX standard 100.

GOTS certificering:
Flere af OYOY´s produkter er GOTS certificerede.

GOTS står for GLOBAL ORGANIC TEXTILE STANDARD og er en mærkningsordning for økologiske tekstiler der dækker hele kæden fra høsten af rådvarerne gennem miljømæssige og social ansvarlig produktion til det endelige produkt.

GOTS standarden kræver at tekstilerne består af mindst 70 procent økologisk certificerede naturlige fibre og da det hævdes, at det næsten er umuligt at gennemføre en industriel produktion uden brug af kemikalier, defineres dette for så lidt negativ indvirkning som muligt, med udgangspunkt i farve, tilsætningsstoffer og design.

FSC:
OYOY anvender så vidt det overhovedet er muligt FSC mærket træ i deres produktion af træ produkter. Dette betyder at plante og dyrelivet beskyttes ved skovning, og at der plantes nye træer, så der sker en bæredygtig skovning.

Bæredygtighed i designet:

Ud over ovenstående, så arbejder OYOY på, at deres design i sig selv skal være anvendeligt og holdbart. Et holdbart og tidløst produkt kan bruges længe og fremmer dermed bæredygtigheden.

Global compacts 10 princippper:
OYOY forlanger af deres producenter, at de lever op til Global compacts 10 principper. Disse er blandt andet menneskerettigheder, arbejderes rettigheder, miljørettigheder og anti korruption. Du kan læse mere om dette her www.globalcompact.dk/de-10-principper/

 WWF – World Wildlife Fund:

OYOY støtter WWF´s arbejde og har gjort dette gennem mange år. De tror på at tage et fælles ansvar for naturens fremtid.

Forbedringer:
OYOY arbejder på, at flytte store dele af deres produktion til Europa. Jo tættere produktionen er på forbrugeren – jo mindre carbon footprint.

OYOY satser på et langtidssamarbejde med deres leverandører og partnere. Dette skal være baseret på åben dialog og ærlig kommunikation.

Baby
Baby
Følg os