Børstenbinderriget

På en lille ferietur til Øro stødte jeg på den skønneste børste. Den lå helt alene i en lille økologisk cafe butik. Den var så smuk, fin og dragende at jeg måtte købe den – til mit kommende barnebarn. Børsten er ikke alene smuk, men lavet af de skønneste lange gedehår fra geder, som går frit i Himmalayabjergene og klippes nænsomt, for at bevare de lange hår smukt til børster. Skaftet og hoved er lavet af økologisk dyrkede bøgetræer og fra bæredygtigt skovbrug. Børsten er et stykke lækkert kvalitetshåndværk, som plejer og glæder ved brug. Hårene afgiver lanolin til barnets hovedbund, øger blodcirkulationen og forhindrer tør hovedbund og arp dannelse. Børsterne produceres af Børstenbinderriget i Søborg.

Børstenbinderriget

Et lille familieejet børstenbinder firma.

Børstenbinderriget blev grundlagt i 2015 og er en lille familieejet virksomhed. Firmaet startede, da man i familien har haft en dygtig børstenbinder, som i over 25 år har bundet og trukket børster og koste og gjort dette til en levevej.

Familien, i alle disse år haft glæde af hans smukke og holdbare produkter, som er lavet af naturmaterialer, såsom bøge- og kirsebærtræ, samt dyrehår og naturfibre.

Vi har kunne se hvilke håndværksmæssige egenskaber det kræver, at fremstille disse flotte kvalitetsprodukter. Derfor valgte vi som familie at føre familietraditionen videre.

I dag har drives Børstenbinderriget Nicolai, som laver de smukkeste børster.